Telefonnummer
Kontakt Plusrådgiveren ApS
Se telefonnummer øverst på siden
Bliv ringet op

Styrer banken din bedrift?

3 gode råd til kriseramte

1. Kontakt en rådgiver

Tag kontakt til den rådgiver du ønsker der skal hjælpe dig, så tidligt som muligt. Det er aldrig for sent, at se på mulighederne, men jo før problemerne bearbejdes jo nemmere er det at finde en god løsning for alle.

2. Personlige ønsker

Find ud af med dig selv og din familie hvor i gerne vil hen, både med bedriften og med familien? Hvordan vil i gerne have jeres hverdag til at fungere. Hvad er jeres krav, ønsker og mål for de næste mange år. Både økonomisk, arbejdsmæssigt og personligt?

3. Fremtidig plan

Overvej hvad din / jeres plan, alternativt kunne være, hvis bedriften skal afhændes. Det kan give ro, til at arbejde mere effektivt i en kaos situation, hvis man blot har en plan B. Ved at have styr på sine tanker omkring hvad der skal ske hvis man ikke skal være på gården længere kan give en indre ro, der giver overskud til at arbejde med de problemer der er.

Jens Jensen, Vejby
Anonym konkursramt landmand, Sydjylland
”… Plusrådgiveren gav mig allerede ved første møde nogle konkrete redskaber til at arbejde mig ud af min fastlåste situation, i stedet for en masse teori om økonomi...”

De 6 trin i kriserådgivning

1. Erkendelse

Du er nået til den erkendelse at der skal ske noget for at bedriften kan overleve på lang sigt, og vil derfor gerne have nye øjne på bedriften. En rådgiver der arbejder for at skabe den helhed du og familien ønsker for fremtiden.

2. Indledende møde

Der bliver aftalt et indledende møde, hvor vi gennemgår bedriftens tal, muligheder og begrænsninger. Vi får også en snak om hvor du og familiens ønsker til bedriftens videreførsel klarlægges, og hvordan jeres hverdag skal se ud.

3. Analyse og benchmarking

Der bliver udfærdiget en analyse og benchmarking for at finde de steder hvor der er størst mulig gevinst, for færrest midler.

4. Strategi

Der udarbejdes en strategi for den kommende periode. Perioden kan være fra 3 mdr. til 10 år afhængig af hvor hårdt økonomien og familien er presset. Strategien skal indeholde den handlingsplan vi forventer at skulle arbejde ud fra, for at rette bedriftens økonomi.

5. Gårdmøde

Der aftales et gårdmøde, hvor de nødvendige samarbejdspartnere er med. Især de faglige rådgivere og bank. På dette møde fremlægges den ønskede handlingsplan for bedriften og familien og der aftales hvem der skal være med til at løfte de forskellige opgaver og hvornår.På dette møde aftales der også hvem der skal være kontaktperson. Ofte er der et ønske fra landmandens og familiens side om at kommunikationen mellem bank / kreditorer og bedriften foregår via Plusrådgiveren, og de faglige rådgivere kommunikerer direkte med landmanden.

6. Opfølgning

Der vurderes i fællesskab med de nødvendige involverede hvor ofte der skal være opfølgning på handlingsplanen.I starten vil jeg komme ofte på bedriften, og afhængig af situationen og ønsket fra dig og familien vil mine besøg blive med længere og længere intervaller, hvor der så måske blot er opfølgning pr telefon / mail.

Information om samarbejdspartnere

Vi har ikke nogle faste samarbejdspartnere, men vælger dem vi i fællesskab med kunden mener er de bedste til den eller de opgaver der skal udføres. Ofte kan det være en god ide at lade en privat rådgiver være med på holdet, da de ofte ser, tænker og siger noget anderledes og kreativt. Og så er de ofte billigere end den lokale landboforening.Dog skal man ikke fraskære den lokale landboforening da de ofte sidder med store fagspecifikke kompetencer og kender lokalområdet rigtig godt.