Telefonnummer
Kontakt Plusrådgiveren ApS
Se telefonnummer øverst på siden
Bliv ringet op

Driftsoptimering af din bedrift

3 gode råd til driftsoptimering

1. Regnskabsanalyse

Først er det en god idé at få lavet en analyse af dit seneste regnskab, og sammenlign med den bedste trediedel (benchmarking). Ved at lave en analyse og benchmarking vil det være nemmere at udpege nogle områder der hurtigt kan forbedre resultatet på bundlinjen.

2. Kompetencer

Find ud af hvor du har de største kompetencer, og hvor du måske kan blive bedre. Brug dine kompetencer til at få det optimale ud af den del af produktionen og få en bedre rådgivning til det du kan blive bedre til.

3. Størrelse af bedrift

Find ud af med dig selv og din familie om bedriften skal vokse, og i så fald hvor stor skal den være? Er Du / I klar til at skulle have en hverdag hvor en større del af arbejdet ligger på kontoret og i driftsledelse fremfor at være med til alle de praktiske arbejdsopgaver. Kontakt de rådgivere du gerne vil have skal være med til at løfte din indtjening til et højere niveau.

De 6 trin i driftsrådgivning

1. Optimeringsmuligheder

Du synes der er nogle ting på bedriften der ikke kører optimalt, og vil gerne have nogle nye øjne på opgaven.

2. Indledende møde

Der bliver aftalt et indledende møde, hvor vi gennemgår bedriftens tal, muligheder og begrænsninger. Vi får også en snak om hvor Du og familien gerne vil have bedriften hen, og hvordan jeres hverdag skal se ud.

3. Analyse og benchmarking

Der bliver udfærdiget en analyse og benchmarking for at finde de steder hvor der er størst mulig gevinst.

4. Strategi

Der udarbejdes en strategi for de næste 5-10 år, herunder en investerings- og finansieringsplan, hvis der skal investeres i større omfang.

5. Gårdmøde

Der aftales et gårdmøde, hvor de nødvendige samarbejdspartnere er med. Især de faglige rådgivere og bank. På dette møde fremlægges den ønskede strategi for bedriften og familien og der aftales hvem og hvornår der skal være med til at løfte de forskellige opgaver

6. Fremtidig gårdråd

Der vurderes i fællesskab med de nødvendige involverede om der skal etableres et gårdråd, med faste mødeintervaller. Gårdrådene kan være gode til at opdage og bearbejde de problemstillinger der viser sig, inden de bliver svære at finde en god løsning på. Jo oftere der sker opfølgning, jo nemmere er det at rette op på de problemstillinger der kommer.

Information om samarbejdspartnere

Vi har ikke nogle faste samarbejdspartnere, men vælger dem vi i fællesskab med kunden mener er de bedste til den eller de opgaver der skal udføres. Ofte kan det være en god ide at lade en privat rådgiver være med på holdet, da de ofte ser, tænker og siger noget anderledes og kreativt. Og så er de ofte billigere end den lokale landboforening.Dog skal man ikke fraskære den lokale landboforening da de ofte sidder med store fagspecifikke kompetencer og kender lokalområdet rigtig godt.