Telefonnummer
Kontakt Plusrådgiveren ApS
Se telefonnummer øverst på siden
Bliv ringet op

Drømmer du om egen bedrift?

3 gode råd til etablering

1. Find den rigtige gård

Find den rigtige gård, og få den gennemgået af fagpersoner. Det gør kun etableringsprojektet mere realistisk at flere øjne kigger på sagen. Brug gerne de konsulenter, der har haft med bedriften at gøre, og få sat de rigtige tal og kommentarer på udbytte, ydelse, kontrolregistreringer og særlige begrænsninger.

2. Investeringsplan

Lav en ordentlig investeringsplan for de næste fem eller 10 år. Og samtidig skal du sørge for at gennemtænke, hvordan du og din familie ønsker bedriften skal køre, og hvordan den skal udvikles. Lav gerne en forretningsplan, den kan findes gratis på de fleste erhvervsråds hjemmesider, den giver en god gennemgang af de punkter der er væsentlige, ved at drive virksomhed, og hjælper dig med at få skærpet dit etableringsprojekt.

3. De bløde værdier

Tænk rigtig meget på de bløde værdier, det er dem der skal bære læsset når tingene driller og økonomien måske er presset. Find ud af hvad der betyder noget for dig, og din familie, og sørg for at det er indarbejdet i dine daglige gøremål. Hvis der ikke er tid til familien og til at passe sine fritidsinteresser, vil det hurtigt blive for surt. Og det er de bløde værdier der driver værket.

Thomas Jensen, Sorring
Thomas Jensen, Sorring
”… her var en rådgiver der var rigtig god til at lytte og komme med nye ideer og sparring, for at vi kunne komme videre i etableringsfasen...”

De 6 trin i etableringsrådgivning

1. Kontakt

Du kontakter mig fordi du har fundet den rigtige ejendom, eller fordi du har en plan og et ønske om at blive selvstændig.

2. Gennemgang af ønsker

Vi gennemgår i fællesskab dine forventninger, ønsker og mål både for din og din families ønsker for virksomheden.

3. Gennemgang af bedrift

Vi besøger og gennemgår i fællesskab bedriften, hvor vi får aftalt hvordan vi skal arbejde videre.

4. Budgetter

Vi får udfærdiget budgetter, enten ved at jeg laver dem, evt. sammen med dig, eller du får dem lavet hos en anden økonomirådgiver.

5. Investerings- og finansieringsplan.

Vi laver i fællesskab en investerings- og finansieringsplan. Herefter er den store opgave at finde de rigtige samarbejdspartnere til finansiering og produktion.

6. Fremtidig rådgivning

Når finansieringen er på plads, skal de sidste forhandlinger på plads, og der skal aftales vilkår for overtagelse. Samtidig skal det aftales hvordan vi i fællesskab holder den rette kurs, skal der måske oprettes gårdråd med faste mødeintervaller for at imødekomme krav fra omverdenen og tage en stor del af problemerne i opløbet. Det er en meget anvendt model på landbrugsbedrifter idag.Ofte er det en stor fordel at have jævnlig kontakt med Plusrådgiveren i den første tid, da det giver den bedste og mest sikre start på tilværelsen som selvstændig.

Information om samarbejdspartnere

Vi har ikke nogle faste samarbejdspartnere, men vælger dem vi i fællesskab med kunden mener er de bedste til den eller de opgaver der skal udføres. Ofte kan det være en god ide at lade en privat rådgiver være med på holdet, da de ofte ser, tænker og siger noget anderledes og kreativt. Og så er de ofte billigere end den lokale landboforening.Dog skal man ikke fraskære den lokale landboforening da de ofte sidder med store fagspecifikke kompetencer og kender lokalområdet rigtig godt.